Müjde: Yüzlerce Kadına İstihdam Desteği!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Avrupa Birliği (AB) iş birliğiyle gerçekleştirilen 'Kayıtlı Kadın İstihdamı Projesi-2' (Women-Up-2) kapsamında Samsun’da 400 kadın işveren bu projeden faydalanacak.

4 İlde 2 bin 100 Kadın İşverene Destek

Proje, İstanbul, Ankara, Samsun ve Aydın illerinde toplam 2 bin 100 kadın işvereni hedefliyor. Ayrıca, bu işverenlerin işletmelerinde istihdam edecekleri 2 bin 100 kadın işçiye de destek sağlanacak. Proje, Türkiye'de kayıtlı kadın istihdamını artırmayı ve kadın girişimcileri haksız rekabete karşı korumayı amaçlıyor.

Başvurular e-Devlet Üzerinden

Projeden yararlanmak isteyen kadın işverenler, e-Devlet üzerinden ön başvurularını gerçekleştirebilecekler. Ankara’da 500, İstanbul’da 800, Aydın’da 400 ve Samsun’da 400 kadın işverene işletmelerinde ek olarak istihdam edecekleri kadın sigortalı için asgari ücretin net tutarına kadar hibe desteği sağlanacak. İlk mali destek ödemesi ise Kasım 2024'te yapılacak.

Proje Şartları ve Kriterler

Projeye başvuran kadın işverenler ve istihdam edecekleri kadın işçilerin belirli kriterlere uyması gerekiyor. Bu kriterler arasında işyerinin belirli illerde tescilli olması, işverenin kadın olması ve işletmenin belirli bir tarihten sonra kurulmuş olması gibi şartlar bulunuyor. Ayrıca, istihdam edilecek kadın işçinin 19 Ağustos’tan sonra işe alınmış olması, 65 yaşından büyük olmaması ve belirli bir süre işsiz kalmış olması gerekiyor.

Proje Kapsamında Samsun’da 400 Kadın İşverene Destek

SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya, 19 Ağustos itibarıyla ön başvuruların alınmaya başladığını belirterek, Samsun'daki kadın işverenleri projeye başvurmaya davet etti. Projenin tamamlanmış birinci aşamasında projeden faydalanan işverenler için ise bazı kolaylıklar sağlanacak. Eski işçisini istihdam etmeye devam eden işverenler, belirli şartlardan muaf tutulacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın