MSB'den Teğmenlerle İlgili Açıklama

MSB, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki yeminler nedeniyle incelemeye alınan teğmenlerle ilgili süreç hakkında yeni bir açıklama yaptı. İncelemenin devam ettiği ve gereken işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Kara Harp Okulu mezuniyetindeki yeminler nedeniyle incelemeye alınan teğmenlerle ilgili sürecin devam ettiğini belirtti. Açıklamada, incelemenin büyük bir titizlikle yürütüldüğü ve sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

Disiplin İşlemleri Uygulanacak
Açıklamada, olayın her yönüyle detaylı olarak araştırıldığı, inceleme sonuçlarına göre disiplin mevzuatına uygun olarak kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu bulunan personel hakkında işlemler yapılacağı ifade edildi.

Dezenformasyona İtibar Edilmemeli
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ulusal güvenlik ve başarı konularında yüksek bir çıtayı korumaya devam ettiği belirtilirken, olayın bağlamından koparılmaması ve dezenformasyonlara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

TSK'nın Görev ve İlkeleri
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Anayasa ve yasalara bağlı olarak, milli ve manevi değerler çerçevesinde, Atatürk ilke ve inkılapları ile aklın ve bilimin rehberliğinde görevini sürdürdüğü belirtildi. Bakanlık, bu konuda herkesin daha duyarlı ve dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın