MSB'den "Kılıçlı Yemin" Soruşturması: İnceleme Sürüyor

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde kılıçla yemin eden teğmenler hakkında başlatılan soruşturma sürüyor. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde disiplinin önemine dikkat çekerken, süreç mevzuat çerçevesinde devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal’in askerleriyiz" diyerek kılıçla yemin eden teğmenler hakkında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü duyurdu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Teğmenlerle ilgili süreç mevzuat çerçevesinde yürütülüyor" dedi.

TSK’da Disiplin Vurgusu Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde disiplinin muhafazasının önemine vurgu yaparak, "TSK olaylara disiplin anlayışı çerçevesinde yaklaşmakta, tüm işlemler hukuk ve mevzuat çerçevesinde gerçekleştirilmektedir" ifadelerini kullandı.

Siber Güvenlik ve Muhabere Sistemleri Lübnan'daki olaylar sonrası, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin muhabere ve siber güvenlik sistemlerine dair sorulara da yanıt veren Aktürk, TSK’nın tamamen yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullandığını belirtti. Ukrayna ve Lübnan'da yaşanan gelişmelerin ardından alınan derslerle tedbirlerin gözden geçirildiğini ve yeni önlemlerin geliştirildiğini söyledi.

Göçmen Meselesi İran'ın 2 milyon göçmeni sınır dışı etme kararına da değinen Aktürk, bu göçmenlerin Türkiye'ye geleceği anlamının çıkarılmasının yanlış olduğunu belirtti. Sınır güvenliği için yoğun teknolojik sistemlerle donatıldığını vurgulayan Aktürk, Türkiye'nin sınırlarından kaçak geçişlerin en düşük seviyelerde olduğunu belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın