Milton Kasırgası yıkımı büyüyor: 16 ölü

Son dakika…Amerika Birleşik Devletlerinde etkili olan ve kişilerin bölgeden tahliyesine kadar giden büyük Milton Kasırgası felaketinde ölü sayısı 16'ya yükseldi. Canlı İzle.. Tıkla İzle

Milton Kasırgası Amerika'da etkili olmaya devam ediyor. ABD'nin Florida eyaletinde kategori 3 seviyesinde etkili olan ve karaya ulaşan Milton Kasırgası'nda bilanço ağırlaşıyor.

Emniyet yetkililerinden alınan son verilere göre kasırga nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 16'ya yükseldi. St. Lucie County'de 6, Volusia County'de 3, Pinellas County'de 2, Citrus County'de 1, Polk County'de 1, Hillsborough County'de 1, Sarasota County'de 1, Orange County'de 1 can kaybı olduğu bildirildi.

FLORİDA VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Yıkıcı Milton Kasırga'sından etkilenen Florida'da eyalet valisi Ron DeSantis yaptığı açıklamada, şu ana kadar 999 kişi ve 105 hayvanın kurtarıldığını dile getirdi.

ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Kasırganın eyaletin büyük kısmında etkili olması sebebiyle 2,6 milyondan fazla ev ve iş yerine hala elektrik verilemediği belirtildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Hillsborough County'de 14 yaşında bir çocuk kasırga nedeniyle meydana gelen yağmurda su üstünde molozlar arasında mahsur kaldı. Molozlar arasından mahsur kalan çocuk polisler tarafından tekneyle kurtarıldı. Florida açıklarında soğutucuya tutunarak yardım bekleyen adam ise ABD Sahil Güvenlik ekiplerinin çabalarıyla kurtarıldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın