Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Birçok bölgede aralıklı sağanak ve gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yurdun Büyük Bölümünde Sağanak Etkili Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağını, birçok bölgede ise aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Karadeniz kıyı kesimleri gibi bölgelerde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hangi Bölgeler Etkilenecek?

Tahminlere göre, Kıyı Ege, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale hariç, Türkiye'nin tüm bölgelerinde yerel sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneyi ve batısı, Güneydoğu Anadolu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Muş, Ankara’nın güneyi, Kırıkkale ve Erzurum'un batı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

İç kesimlerle Güneydoğu Anadolu’da sıcaklıkların 3 ila 5 derece azalması öngörülürken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar ise genellikle kuzey ve kuzeybatı, güney ve doğu bölgelerde ise batı ve güneybatı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, kuvvetli yağış beklenen bölgelerde sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı. Özellikle Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’da yağışların şiddetli olabileceği belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın