Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji, İzmir, Manisa ve Kıyı Ege'de kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı vatandaşlar dikkatli olmaya çağrıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iç ve batı bölgeler ile kuzeydoğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Özellikle İzmir, Manisa, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Vatandaşlara ani sel, su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

Yapılan son tahminlere göre, Türkiye'nin iç ve batı kesimleri ile kuzeydoğusunun parçalı bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Eskişehir, Adana, Osmaniye, Hatay kıyıları, Kars ve Ardahan çevreleri ile Van'ın doğu ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Afyonkarahisar çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Manisa çevrelerinde ise yerel olarak çok kuvvetli olması bekleniyor.

Hava Sıcaklıkları: Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın