Meteoroloji uyardı! KAR GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, bazı bölgelerde sağanak ve gök gürültülü yağış beklenirken, bazı bölgelerde ise soğuk havanın etkisiyle yüksek kesimlerde kar yağışı bekleniyor.

SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan hava durumu tahminlerine göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz’in Toroslar mevkii, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

YER YER KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların, Ağrı çevreleri ile Erzurum’un güney, Muş’un doğu kesimlerinde, gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyıları ile Zonguldak, Bartın, Kastamonu kıyıları, Ordu ve Erzurum çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

kar

ERZURUM VE ÇEVRESİ İÇİN SOĞUK UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Erzurum ve çevresi için soğuk uyarısı yaptı. Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölge genelinde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normalleri altına ineceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

MEVSİMİN İLK KARI BEKLENİYOR

Soğuk havayla birlikte yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte, yüksek kesimlerde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahmin, meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz ettiği belirtilerek, “Önümüzdeki hafta başına kadar bazı illerimizde gerçekleşmesi beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarının aşağıda belirtilen değerlere kadar düşmesi bekleniyor. Erzurum:7/-5 Erzincan:12/0 Ardahan:5/-5 Bayburt:9/-2” denildi.

İL İL HAVA DURUMU İSE ŞÖYLE,

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 23
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 21
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 29
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri ile akşam saatlerinden itibaren il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 28
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı 23
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor 22
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinde güney kesimlerinde, gece saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 18
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın