Meteoroloji Uyardı Birçok Şehri Kuvvetli Sağanak Vuracak

Muş ve Ağrı'da kuvvetli yağış uyarısı! Marmara, Ege ve Akdeniz'de sağanak bekleniyor, sıcaklıklar iç ve kuzey bölgelerde artacak, Ege'de ise düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre ülke genelinde hava durumu parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, Adana ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Muş ve Ağrı çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının iç ve kuzey bölgelerde artması, Ege’de ise düşmesi bekleniyor.

Hava Durumu Tahminleri:

  • Bölgesel Yağışlar: Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu, Adana, Artvin çevreleri ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Özellikle Muş ve Ağrı'da kuvvetli yağışlar etkili olabilir.
  • Sıcaklıklar: İç ve kuzey kesimlerde 2-4 derece arasında artış, Ege’de ise 3-5 derece arasında düşüş olacak. Diğer bölgelerde ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.
  • Rüzgar: Genellikle güney ve batılı yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette esecek.

Uyarılar:

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Muş ve Ağrı çevrelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildiriliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın