Meteoroloji O İlleri Uyardı: Kuvvetli Yağış Kapıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere birçok kent için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevresinde öğle saatlerinden itibaren beklenen yağışlarla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi. Ayrıca, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 6-8 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul'un da bulunduğu birçok il için bugün kuvvetli yağış uyarısında bulundu. MGM, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi.

Son tahminlere göre, ülkenin kuzeybatısında parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara (Çanakkale hariç), Kıyı Ege, Batı Karadeniz (Sinop hariç) ve Kars ile Hakkari çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. İstanbul ve Batı Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olması beklenirken, diğer bölgelerde havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında rüzgarın güney ve batılı yönlerden zaman zaman kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı bölgelerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında, diğer bölgelerde ise normallere yakın seyredeceği öngörülüyor. Akdeniz kıyılarında yer yer kuvvetli rüzgar beklenirken, kuzeydoğu bölgelerde rüzgarın kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Yağış Uyarısı
MGM, öğle saatlerinde Batı Karadeniz kıyıları ve İstanbul çevresinde beklenen yerel kuvvetli yağışlara dikkat çekerek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu yağışının yanı sıra kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

İstanbul’da Sıcaklıklar 8 Derece Düşecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), pazar günü itibarıyla Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisiyle şehirde sıcaklıkların 6-8 derece birden düşeceğini açıkladı. Sabah saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı belirtilen açıklamada, pazar akşamına kadar sürecek yağışların yol açabileceği olumsuz durumlar için vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın