Meteoroloji Alarm Verdi

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul ve Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Artvin ve Rize çevrelerinde kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Kuvvetli yağışlara karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. İstanbul ve Ankara’da gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yerel kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Özellikle Artvin ve Rize çevrelerinde yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Tahminlere göre, Marmara, Akdeniz’in Toroslar kesimi, İskenderun Körfezi çevreleri, İç Anadolu'nun kuzey ve güneydoğu kesimleri, Doğu Karadeniz, Düzce, Bolu, Ordu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Diğer bölgelerde ise az bulutlu hava bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde kalması, rüzgarların genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerinden hafif ila orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

UYARILAR:

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yerel kuvvetli, Artvin ve Rize çevrelerinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın