Merkez Bankası'nın rezervleri azaldı

Merkez Bankası rezervleri, 6 Eylül haftasında 2 milyar 612 milyon dolar azalarak 146 milyar 761 milyon dolara geriledi.

Merkez Bankası, 6 Eylül haftasına ait Haftalık Para ve Banka İstatistikleri'ni kamuoyuyla paylaştı. Verilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) toplam rezervleri, söz konusu haftada 2 milyar 612 milyon dolar azalarak 146 milyar 761 milyon dolar seviyesine düştü. Bu düşüş, özellikle brüt döviz rezervlerindeki azalıştan kaynaklandı.

Brüt döviz rezervleri, 2 milyar 761 milyon dolarlık bir azalış kaydederek, 89 milyar 329 milyon dolardan 86 milyar 568 milyon dolara geriledi. Döviz rezervlerindeki bu düşüş, son haftalarda yaşanan ekonomik dalgalanmalarla ilişkilendiriliyor.

Öte yandan, altın rezervlerinde ise artış yaşandı. 6 Eylül ile biten haftada Merkez Bankası'nın altın rezervleri 150 milyon dolar artarak 60 milyar 43 milyon dolardan 60 milyar 193 milyon dolara yükseldi. Bu artış, döviz rezervlerindeki düşüşe rağmen Merkez Bankası'nın rezerv seviyesini dengelemek amacıyla altına yöneldiği yorumlarına yol açtı.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, döviz ve altın rezervlerinin birleşiminden oluşuyor. Rezervlerdeki dalgalanmalar, ülkenin dış ekonomik ilişkilerinde önemli bir gösterge olarak kabul edilirken, aynı zamanda piyasalardaki güven seviyesini de etkiliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın