Mehmet Şefin Tabağı Gündem Oldu: Fiyatı Dudak Uçuklattı

MasterChef Türkiye'nin öne çıkan şeflerinden Mehmet Yalçınkaya'nın "Okyanus" adlı imza tabağı, sosyal medyada geniş bir yankı uyandırdı. Tabağın fiyatı da eleştirilerin ardından merak konusu oldu ve dudak uçuklatan bir rakamla gündeme geldi.

TV8'in popüler yemek yarışması MasterChef Türkiye'de, Mehmet Yalçınkaya'nın yarışmacılara sunduğu simit üzerine deniz mahsüllerinden oluşan tabak, izleyicilerden olumsuz yorumlar aldı. Sosyal medya kullanıcıları, tabağı "Uyduruk" ve "Buna para vermem" gibi eleştirilerle hedef aldı. Gelen tepkilerin ardından Yalçınkaya, "Okyanus" tabağının yapım aşamasını kendi sosyal medya hesabında paylaştı.

Yalçınkaya'nın imza tabağının fiyatı ise 1550 TL olarak belirlendi. "Okyanus" adı verilen bu yemek, Torik Lakerda, Somon Pastırma, Uskumru Füme ve Yılan Balığı gibi malzemeler içeriyor. Yemeğin, Yalçınkaya'nın "Denizden" isimli restoranında sunulması, birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Geçen yıl da Mehmet Yalçınkaya'nın başka bir imza tabağı olan "Arı" isimli tatlısı gündeme gelmişti. Bu tatlının, 2017 yılında başka bir şef olan Aaron Clouse tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı. Clouse, "Tam olarak benim yıllar önce yaptığım imza tatlıma benziyor" diyerek durumu eleştirmişti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın