"Madem incitecektiniz neden adını Narin koydunuz"

Didim’de bir otel sahibi, Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın resmini bir trafoya çizdi. Yusuf Çolak, bu hareketiyle çocuk ölümlerine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık yaratmak istediğini belirtti.

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra ölü bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın resmi, Aydın’ın Didim ilçesinde bir trafoya çizildi. Çamlık Mahallesi’nde otel işleten Yusuf Çolak, Narin’in trajik ölümünden derinden etkilenerek, iş yerinin karşısındaki elektrik trafosuna kız çocuğunun resmini yapma kararı aldı.

Çolak, çevredeki esnafın da yardımıyla birkaç saat içinde resmi tamamladı ve resmin yanına "Madem incitecektiniz neden adını Narin koydunuz" yazısını ekledi. Çolak, Narin’in ölümüyle ilgili haberlerden büyük üzüntü duyduğunu ve bu resmi çizerek dikkat çekmek istediğini belirtti.

Yusuf Çolak, bu tür olayların unutulmaması gerektiğine vurgu yaparak, resmin sosyal bir karşılığı olmasını amaçladığını ifade etti. “Günlerdir Türkiye'nin gündeminde olan Narin kızımızın vahşice katledilmesine ben de 2 kız çocuğu babası olarak bir nebze farkındalık yaratmak istedim” dedi. Ayrıca, “Umarım bu cinayetlerin sonu gelir” dileğinde bulundu.

Çolak, resim yapmayı çok sevdiğini ve otelinin duvarlarındaki resimlerin de kendisine ait olduğunu belirtti. Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran’ın cansız bedeni, 8 Eylül’de Eğartutmaz Deresi’nde bulunmuştu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın