Lübnan’daki Saldırılar Sonrası Fidan’dan Siber Güvenlik Teşkilatı Mesajı

Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasıyla gerçekleşen saldırılar 32 kişinin ölümüne ve binlerce yaralanmaya yol açtı. Dışişleri Bakanı Fidan, olayın ardından siber güvenlik teşkilatı kurulmasının hükümet gündemine alındığını açıkladı.

Lübnan'da iki büyük patlama sonrası yaşanan kayıpların ardından, Türkiye'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Çağrı cihazlarının patlatılması sonucu gerçekleşen saldırılarda 32 kişi hayatını kaybederken, binlerce insan yaralandı. Olay, teknolojik cihazların güvenliği konusunda küresel bir endişe yarattı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İsrail’in bölgedeki saldırılarını Lübnan’a doğru tırmandırdığını belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"İsrail'in adım adım Lübnan’a yönelik saldırılarını artırmaya başladığını gözlemliyoruz. Bu bağlamda, müstakil bir siber güvenlik teşkilatının kurulması konusu hükümetimizin de gündemine getirildi. Netanyahu’nun Batı’nın desteğiyle yürüttüğü ve Filistin topraklarını gasp etmeyi amaçlayan projesi hala devam ediyor. İsrail'deki mevcut fanatik zihinler, aklıselimden uzak ve yok etme amacı taşıyan bir politika yürütüyor."

Lübnan'daki Saldırılar

Lübnan’da 17 Eylül'de Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik eş zamanlı patlamalar yaşanmış, patlamalar sonucu 2’si çocuk 12 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 2.800 kişi yaralanmıştı. 18 Eylül'de ise telsizlerin patlatılmasıyla 20 kişi daha hayatını kaybetmiş, 450'den fazla insan yaralanmıştı. Lübnanlı yetkililer bu saldırılardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail'den konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın