Kuvvetli Yağış Geliyor: 21 İl İçin Uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 4 Eylül hava durumu raporunu yayımlayarak birçok il için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. İşte o iller...

Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Muğla, Adana, Antalya, Hatay, Maraş, Ankara, Konya, Niğde, Yozgat, Bolu, Düzce, Sinop, Zonguldak, Amasya, Artvin, Samsun ve Trabzon’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor.

Sarı Kodlu Uyarı: 4 İl Dikkat!

Meteoroloji, Giresun, Rize, Ordu ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yaptı. Bu bölgelerde yerel kuvvetli yağışların, ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz etkilere yol açabileceği belirtildi. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklığının, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güney kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yağışlar Hangi Bölgelerde Bekleniyor?

Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Denizli, Afyonkarahisar, Konya ve Niğde çevreleri ile Muğla’nın iç, Ankara’nın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın