Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu: 18 Ülkeden 115 Sporcu Yarışacak

Geçen yıl ulusal çapta düzenlenen "Kurtuluş Yolu Bisiklet Turnuvası," bu yıl 18 farklı ülkeden 115 profesyonel sporcunun katılımıyla uluslararası bir boyut kazanıyor. Yarışlar, Samsun'daki Kurtuluş Yolu'ndan başlayarak Amasya, Çorum, Çankırı ve son olarak Ankara'daki Kurucu Meclis önünde sona erecek.

30 Ağustos-2 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 2. Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda yapıldı. Etkinlik, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve SAMKON iş birliğiyle düzenleniyor.

Yarışın başlangıcı, 30 Ağustos'ta Samsun'un İlkadım ilçesindeki Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi'nde olacak. Aynı gün, 3-12 yaş arası çocuklar için düzenlenecek bisiklet yarışı da tanıtıldı. Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı, ardından geçen yıl yapılan etkinliklerin gösterimi yapıldı ve Karizma Extrem Show bisikletçileri tarafından bir gösteri sunuldu. Gösterinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, Malazgirt Zaferi'nin 953. yıl dönümünü hatırlatarak, "Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kapsamında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kurtuluş Yolu Bisiklet Turu'nun bu yılki lansmanında yine bir aradayız. Bu tur, Milli Mücadele, Çanakkale ruhu ve Kuva-i Milliye ruhunun gençler arasında yaşatılmasına katkıda bulunuyor" dedi.

Tavlı, bisiklet turunun Samsun'un tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinin tanıtımına da büyük katkı sağladığını belirtti. 30 Ağustos'ta Samsun'dan başlayacak olan tur, Amasya, Çorum ve Çankırı rotasını takip ederek 2 Eylül'de Ankara'da sona erecek. Ayrıca, 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuyla, "Zafere Süren Çocuklar" mottosuyla 3-12 yaş arası çocukların katılacağı bisiklet yarışının da Samsun'da düzenleneceğini ekledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, etkinliğin Samsun'un tanıtımı açısından önemine dikkat çekti ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıda, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Bal ve SAMKON YİK Üyesi Mustafa Çavuş da etkinlikle ilgili bilgiler verdiler. Ardından, tur kupası ve Samsun Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan, aslı Havza Atatürk Evi'nde bulunan Selanik'ten gelen ilk forslu Türk bayrağının bir örneği Samsun Valisi Orhan Tavlı'ya takdim edildi.

Bu yılki bisiklet turuna 18 farklı ülkeden (Türkiye, Belçika, Almanya, Japonya, İran, Eritre, Kazakistan, İsviçre, Filipinler, Fransa, Hollanda, Ukrayna, Avustralya, Brezilya, Büyük Britanya, Portekiz, İspanya ve Venezuela) 115 profesyonel sporcu katılacak. Turun etapları ise şu şekilde olacak:

    1. Etap: Samsun-Yakakent (151,1 km)
    1. Etap: Havza-Amasya (133,7 km)
    1. Etap: Amasya-Çorum (163,6 km)
    1. Etap: Çankırı-Ankara (166,4 km)

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın