KOSGEB: Üst Limit 2 Milyon

KOSGEB, Girişimci Destek Programı'nın üst limitini 2 milyon TL'ye çıkardı; başvurular 30 Ağustos 2024'e kadar alınacak.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2024-2028 stratejileri doğrultusunda Girişimci Destek Programı’nın üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL’ye yükseltti. Yeni düzenleme kapsamında, özellikle imalat sanayinde son 3 yıl içinde işyeri açmış girişimcilerin desteklenmesi amaçlanıyor.

KOSGEB Kars Müdürlüğü tarafından 1 Ağustos 2024 tarihinde başlatılan ve 30 Ağustos 2024'te sona erecek 2. Çağrı başvuruları alınmaya başlandı. Destek programına C-İmalat, 61-Telekomünikasyon, 62-Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler, 63-Bilgi hizmet faaliyetleri ve 72-Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler başvurabilir.

Destek kapsamında işletmelerin personel giderleri, makine-teçhizat ve kalıp giderleri, yazılım giderleri ve hizmet alımı giderleri (eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım, sınai mülkiyet hakları) için 1,5 milyon TL’ye kadar yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derecede şehit yakını olması durumunda destek üst limitine 150 bin TL daha ilave ediliyor.

Destek geri ödemeli olup, herhangi bir faiz ve komisyon ödemesi bulunmuyor. İşletmelerin geri ödemeleri, program süresi tamamlandıktan 6 ay sonra başlıyor. KOSGEB Kars İl Müdürlüğü, bu destek hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla 23 Ağustos 2024 Cuma günü saat 14:00’te KOSGEB Kars Müdürlüğü Eğitim Salonu’nda bir toplantı düzenleyecek.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın