Kömürhan Köprüsü'ne Uluslararası Ödül

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kömürhan Köprüsü'nün Uluslararası Yol Federasyonu (IRF) tarafından en iyi proje olarak ödüllendirildiğini duyurdu. Köprü, gergin eğik askılı ve ters-Y tipi yapım metodolojisiyle ödül kazandı.

Çelik Miktarı Eyfel Kulesiyle Aynı

Uraloğlu, köprünün inşasında Eyfel Kulesi'nde kullanılan 7 bin ton çelik kullanıldığını belirtti. Köprüde, 168,5 metrelik tek pilon ve 380 metrelik orta açıklıkla dünya sıralamasında 4. sırada yer aldığı ifade edildi.

Güneş Enerjisi ile Tasarruf

Kömürhan Köprüsü'ne entegre edilen güneş enerjisi santrali ile yıllık 6 milyon lira tasarruf sağlanacak. Ayrıca köprü sayesinde yıllık toplam 100 milyon lira tasarruf ve 2 bin 731 ton karbon emisyonu azaltımı sağlanacak.

Yerli Kaynaklarla İnşa Edildi

Köprü ve tünelin yapımı, tasarımı ve kontrolü tamamen yerli kaynaklarla gerçekleştirildi. Bakan Uraloğlu, bu projelerin Türk mühendisliği ve milli kaynakların gücünü gözler önüne serdiğini vurguladı.

Ödüller ve Başarılar

Bakan Uraloğlu, önceki projelerin de IRF tarafından ödüllendirildiğini hatırlatarak, mühendislikte ulaşılan zirveye ve kaydedilen ilerlemeye dikkat çekti. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 1915 Çanakkale Köprüsü, çeşitli kategorilerde ödüller kazanmıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın