Kokarca Böceği Tehlikesine Karşı Acil Eylem Çağrısı!

Karadeniz bölgesinde hızla yayılan ‘kahverengi kokarca böceği’ tarımda büyük zarara yol açıyor. Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, böceğin kontrol altına alınması için devlet desteği ve üreticilerin bilinçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

"Tarımsal Üretim Tehdit Altında"

Çarşamba Muhtarlar Derneği Başkanı Yusuf Özkan, Zübeyde Hanım Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, böceğin tarımsal üretime verdiği zararın ciddiyetine dikkat çekti. Özkan, "Bu zararlıya karşı topyekûn mücadele gerekiyor. Aksi takdirde, çiftçilerimiz ciddi zararlarla karşı karşıya kalabilir," dedi.

"Fındık Hasadı Büyük Tehlikede"

Fındık hasadının büyük bir tehlike altında olduğunu belirten Özkan, fiyatlarda yaşanan dalgalanmaların TMO’nun kokarca zararlısı fındığı almamasıyla doğrudan ilişkili olduğunu söyledi. “Bir tüccar 27 TL, diğeri 55 TL fiyat veriyor. Bu durum sadece vatandaşı değil, ilgili kurumları da ilgilendiriyor,” diye ekledi.

"İlaçlama Vatandaşın İnisiyatifine Bırakılmamalı"

Yusuf Özkan, böcek popülasyonunun kontrolü için yapılacak ilaçlamanın vatandaş inisiyatifine bırakılmaması gerektiğini vurguladı. “İlaçlama, muhtarların denetiminde yapılamaz. Tarlalarının büyük kısmı şehir dışında yaşayan vatandaşlar zamanında ilaçlama yapamayabilir. Bu yüzden devlet müdahalesi şart,” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın