Kızılay’ın minik dostları ödüllendirildi

Samsun’un Canik İlçesinde "İyilik Kanımızda Var! " sloganı ile hayata geçirilen kan bağışı toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

İlçe Kaymakamlığı, Belediye, Türk Kızılay ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ilçedeki okullarda "İyilik Kanımızda Var! " sloganı ile düzenlenen kan bağışı toplama yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Ödül törenine katılan Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı,  öğrencileri insanlığa umut olmak adına verdikleri emeklerden dolayı kutladı. Vatandaşların ihtiyaç duydukları anda herhangi bir sorunla karşılaşmadan kana ulaşmasını sağlamanın önemine değinen Başkan Sandıkçı, "Kan ihtiyacının acil değil, sürekli bir ihtiyaç olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Üç farklı hastaya umut oluyor

Öğrencileri anlamlı bir iyilik yarışı içerisinde yer aldıkları için tebrik eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Bir ünite kan bağışı, üç farklı hastaya umut oluyor. İhtiyaç duyulduğu anda ve tedavi süreçlerinde, insanımızın sorunsuz bir şekilde kana ulaşması adına ülkemizdeki kan stoklarını yüksek tutmalıyız. Kan bağışçısı yönlendirmeleriyle, kan bağışı yapılmasına katkılarda bulunan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Canik İnönü İlkokulu'nda düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Türk Kızılay Orta Karadeniz Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Engin Erdoğan, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Tören, öğrencilere hediyelerinin teslim edilmesinin ardından son buldu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın