Kavak Belediyesinde kıyak atamalar

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün'ün işçi kıyımı ve eş dost atamaları gündemde. Yeğenini Özel Kalem Müdürü, YRP'ye geçen AK Parti eski ilçe Başkanını, Başkan Yardımcısı, Zafer Partisi İlçe Başkanı Düğün Salonu sorumlusu, Partisine katılan CHP eski ilçe Başkanını Şirket Müdürü yaptı.

Seçim Sözleriyle Çelişen Uygulamalar

Kavak'ın Yeniden Refah Partili Belediye Başkanı Şerif Ün, seçim öncesi verdiği sözlerle çelişen uygulamalarıyla dikkat çekiyor. "Ekmek almaya gelmedik" ifadesiyle işçi çıkarmaları, seçim döneminde verdiği "İşçi kardeşlerim rahat olsunlar" sözleriyle yaptıkları çelişiyor.

Atama Politikası Tartışma Yaratıyor

Ün'ün, belediyedeki atama politikası da tartışmalara neden oluyor. AK Partili Belediyeyi devraldıktan sonra, göreve başlamasının ardından yaptığı atamalar dikkat çekiyor. YRP'ye geçen AK Parti eski ilçe Başkanını Belediye de Başkan Yardımcısı, Zafer Partisi İlçe Başkanını Düğün Salonu sorumlusu, CHP eski ilçe Başkanını Belediye Şirket Müdürü, Yeğenini Özel Kalem Müdürü yapması ilçede büyük tepkiye neden oldu.

Nakit Para Yasaklaması ve Eş Dost Atamaları

Geçtiğimiz günlerde belediye sosyal tesislerinde nakit para kullanımını yasaklayan Başkan Ün'e yönelik tepkiler giderek artıyor. Son olarak kendi yeğenini Özel Kalem Müdürü olarak ataması, ardından Yeniden Refah Partisine geçen ve Başkan Yardımcısı yaptığı Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı ve AK Parti eski ilçe Başkanının yeğeni ve sekterleri ile bazı meclis üyelerinin yakınlarını işe alması, ilçede sert eleştirilere neden oldu.

AK Parti İlçe Başkanı: Tepkiler Artacak

Kavak AK Parti İlçe Başkanı Onur Bakır’da, Şerif Ün'ün işçi kıyımları ve eş dost atamalarına sert tepki gösterdi. Bakır,  Başkanın sözleri ve uygulamaları ile tam bir sorumsuzluk örneği sergilediğini söyleyerek "Ekmeklerinin peşinde olan onlarca insanı işten çıkaran Şerif Ün ve ekibi öyle işler yapıyorlar ki artık ne yapacaklarını şaşırdılar. Zafer Partisi İlçe Başkanını Düğün Salonu Sorumlusu, CHP eski ilçe Başkanını Şirket Müdürü, YRP'ye giren AK Parti eski ilçe Başkanını Belediye Başkan Yardımcısı atayıp, meclis üyelerinin eş dostlarını işe alarak Kavak’ta bu zamana kadar olmayan işleri yapıyorlar. Bir kez daha gördük ki Şerif Ün ve ekibi hizmet yapmaya değil buradan nemalanmaya gelmişler ama Kavak halkı günü ve zamanı geldiğinde bunlardan yaptıklarının hesabını elbette soracaktır” dedi

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın