Karadeniz'de palamut azaldı

Karadeniz'de yaşanan hava muhalefeti nedeniyle teknelerin denize çıkış sıklığı azaldı. Bu durum, palamut balığında da belirgin bir azalışa yol açtı.

Denize açılan teknelerin azlığı, palamut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Şu anda tanesi 150 liraya kadar çıkan palamut fiyatları, balık severleri olumsuz etkiliyor. Ancak, tezgahtarlar fiyatların ilerleyen günlerde düşmesini beklediklerini belirtiyor.

HAVA MUHALEFETİ ETKİLİYOR

Düzce’de balıkçılık yapan Hülya Kılıç, palamutun durumunun genel olarak iyi olduğunu ifade etti. Kılıç, “Palamutta son durum iyi devam ediyor. Ancak hava muhalefeti nedeniyle az çıkıyor. Bu da teknelerin denize az çıkmasından kaynaklanıyor. Yoksa şu anda palamutta bir sıkıntı yok” dedi.

TEZGAHLARDAKİ HAMSİ GEÇEN YILA KIYASLA AZ

Palamutun az çıkmasıyla birlikte hamsi miktarının da düştüğüne dikkat çeken Kılıç, "Tezgahta hamsi var ama geçen yılki gibi bol değil. Umut ediyorum fiyatlar ilerleyen süreçlerde düşer. Bol bol balık yeriz biz de bekliyoruz" şeklinde konuştu.

  • PEKİ BALIK FİYATLARI NE DURUMDA?
  • Öte yandan balık sevenler balık fiyatlarını merak ediyor. Tezgahlardaki hamsi 250 TL, mostra mezgit 250 TL, mezgit 200 TL ve çinekop 350 TL'den satılıyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın