Kar müjdesi! Lapa lapa yağacak

Yazın bitmesi ile birlikte sıcaklıklarda düşüşler meydana gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde daha da düşecek olan sıcaklık seviyeleri yerini yağmur ve kara bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan güncel hava tahminlerine göre önümüzdeki günlerde hava sıcaklıklarında ani ve ciddi düşüşler meydana geleceği belirtildi. Yüksek bölgelerde ise yer yer yağmur ve kar yağışları etkili olacak.

AKOM UYARMIŞTI

Afet Koordinasyon Merkezi, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi için sağanak yağış uyarısı yaptı. İstanbul'da gök gürültülü sağanak aralıklarla etkili olmaya başladı.

PEKİ KAR NE ZAMAN GELİYOR?

Batıda bulunan bölgelerden başlanarak yurt genelinde hava sıcaklıklarının 10 ile 15 derece arasında düşeceğine dair tahminler yapılırken, ekim ayı öncesinde kar yağışının hangi tarihte etkili olacağı da vatandaşlar tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Eylül ayının son günlerini yaşarken, ekim ayı öncesinde de Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava tahminlerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Önümüzdeki haftadan itibaren ülke genelindeki pek çok şehirde hava sıcaklıklarının 10 ile 15 derece arasında düşmesi bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise yer yer kar yağışlarının olacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın