Kalkınma Yolu Projesi: Asya-Avrupa Ulaşımını Hızlandıracak

Kalkınma Yolu Projesi Toplantısı: Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kalkınma Yolu Projesi ile Asya-Avrupa ulaşımını hızlandıracaklarını duyurdu.

Kalkınma Yolu Projesi'nin 1. Bakanlar Konseyi Toplantısı İstanbul Dolmabahçe'de gerçekleştirildi. Toplantının ardından basın açıklaması yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, proje kapsamında Irak’taki FAV Limanı'ndan Londra'ya kara ve demir yolu ile kesintisiz ulaşım sağlanacağını, Asya ile Avrupa arasındaki seyahat süresinin önemli ölçüde kısalacağını belirtti.

Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılan toplantıda Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar ile Kalkınma Yolu Projesi çerçevesinde Bakanlar Konseyi oluşturduklarını ve işbirliğini en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı. Projenin sadece ulaşımı değil, bölgenin refahını ve küresel tedarik zincirlerini de olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

Uraloğlu, FAV Limanı'ndan kalkacak bir yükün Süveyş Kanalı'ndan geçiş süresine göre 15 gün kazanılacağını ve bu projenin maliyetleri düşüreceğini söyledi. Ayrıca, küresel denizcilik krizleri nedeniyle yaşanan maliyet artışlarına karşı Kalkınma Yolu'nun etkili bir alternatif sunduğunu belirtti.

Toplantıda, Kalkınma Yolu Projesi'nin katılımcı ülkelerin kalkınmasını destekleyeceğini ve bölgesel lojistik haritasında önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Uraloğlu, proje kapsamında kurulan Bakanlar Konseyi'nin önümüzdeki süreçte de çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın