Kahverengi Kokarca ile Mücadelede Yeni Yöntem

Ordu’nun Ulubey ilçesinde, kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele amacıyla Doğlu Mahallesi’nde el yapımı feromon tuzaklar kuruldu. Bu uygulama, fındık ve diğer tarım ürünlerine zarar veren zararlının kontrol altına alınmasını hedefliyor.

Cezbet-Yoket Yöntemi

Ulubey Kaymakamı Furkan Türkay Kayış, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ve Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada, ‘cezbet-yoket’ yöntemi kullanılarak kahverengi kokarca popülasyonu azaltılmaya çalışılıyor.

Mücadeleye Devam

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan, kahverengi kokarca zararlısıyla mücadele için tüm sektör paydaşlarıyla birlikte çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. Şu ana kadar mekanik, kimyasal ve biyolojik yöntemlerin kullanıldığını belirtti.

Üreticilere Destek

Başkan Türkcan, tarım ürünlerinin zarar görmesini önlemek amacıyla feromon tuzakların yoğun olarak zararlının görüldüğü alanlarda kullanılmaya başlandığını ifade etti. Üreticilerin ve sektör paydaşlarının iş birliğiyle tüm mücadele yöntemlerinin devreye alınacağını söyledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın