Kadir Aydar’a Siyasi Yasak Kararı

Adana'nın CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a yönelik 2 yıl 1 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararı oy çokluğu ile onandı. Diğer sanıklar beraat ederken, Aydar’ın cezası onandı.

Adana'nın CHP'li Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar hakkında siyasi yasak kararı verildi. Adana 8. Bölge Ağır Ceza Mahkemesi (BAM), Aydar’ın tehdit suçundan aldığı 2 yıl 1 ay hapis cezasını onadı. Siyasi yasak kararı, diğer sanıkların beraat ettiği, ancak siyaset yapan sanıkların cezasının onandığı bir durumda verildi.

Mahkeme, Aydar hakkındaki kararı oy çokluğu ile onaylarken, muhalif üye şikayetlerin 13 ay sonra yapıldığını, tanık bulunmadığını ve mağdurların sürekli beyan değiştirdiğini belirterek kararın bozulmasını ve tüm sanıkların beraatini önerdi.

Kadir Aydar'dan İlk Açıklama

Kadir Aydar, karara ilişkin yaptığı açıklamada, "Deliller incelenmemiş, taraflara dosya içeriği açıklatılmamış, görüntü CD’si izlenmemiş ve bu eksikler göz önüne alınmadan dosya sonuçlandırılmıştır. Büyük bir hukuk garabeti yaşanmıştır. Aynı konumda bulunan ve siyaset yapmayan sanıklar beraat ederken, siyaset yapan sanıkların cezası onanarak siyasi yasak getirilmiştir. Muhalefet şerhinde bu durum açıkça ifade edilmiştir. Karara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi.

Yerel Seçim Sonuçları

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar, %45,66 oy oranıyla belediye başkanı seçilmişti. AKP'nin adayı Erol Kahraman ise %38,85 oy oranında kalmıştı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın