Kadına Şiddetle Mücadelede Yeni Araştırma

Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetle mücadele için büyük bir araştırma başlatacak. Gazze saldırıları konusunda uluslararası baskının artırılması gerektiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gelecek ay kadına yönelik şiddetle mücadele amacıyla geniş çaplı bir saha araştırması başlatacaklarını duyurdu. Bakan Göktaş, "Amacımız kadına yönelik şiddetle daha etkili mücadele etmek ve bu verilerle birlikte yeni politikalar üretmek" şeklinde konuştu. Eylül ayında başlayacak araştırma, yıl sonuna kadar tamamlanacak ve elde edilen verilerle şiddet risklerini tespit etmek üzere yapay zeka algoritmaları kullanılacak.

Dünya Kadınlar Forumu'nda Türkiye'nin Vizyonu Paylaşıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh'ın himayesinde ve Birleşmiş Milletler iş birliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Forumu'nda Türkiye'nin görüşlerini açıkladı. Forum sırasında Türkiye’nin kadını ve aileyi güçlendirme konusundaki tecrübeleri paylaşıldı ve birçok ikili görüşme gerçekleştirildi. Göktaş, bu görüşmelerde Türkiye ile daha fazla iş birliği yapma isteklerinin dile getirildiğini belirtti.

İsrail'in Gazze Saldırılarına Karşı Türkiye'nin Tepkisi

Bakan Göktaş, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Vekili Amina J. Mohammed ile yaptığı görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı Türkiye’nin tepkisini dile getirdi. Uluslararası baskının artırılması gerektiğinin altını çizen Göktaş, uluslararası toplumun bu saldırıları durdurmak için her platformda sesini yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sıfır Tolerans Yaklaşımı

Son dönemde artan kadına yönelik şiddet vakalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin küresel bir mesele olduğunu ve her kadının şiddetten uzak yaşamasının önemini vurguladı. Göktaş, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesini merkeze alan ulusal eylem planlarıyla, 6284 sayılı Kanun, KADES uygulaması, Alo 183 Şiddetle Mücadele Hattı ve 81 ildeki Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri aracılığıyla şiddetle etkin bir şekilde mücadele ettiklerini belirtti.

Yeni Kadına Yönelik Şiddet Araştırması Detayları

Kadına yönelik şiddetle ilgili kapsamlı bir saha araştırması başlatacaklarını açıklayan Göktaş, bu araştırmanın Eylül ayında başlayacağını ve yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi. Araştırma kapsamında, elde edilen verilerin yapay zeka algoritmaları ile işlenerek şiddet risklerinin tespit edilmesi hedefleniyor. Göktaş, en son 2014 yılında yapılan bu araştırmayı 2024 yılında tekrar yapacaklarını belirtti.

Manisa Akhisar'daki Şiddet Olayına Bakanlık Müdahalesi

Manisa'nın Akhisar ilçesinde sokak ortasında eşi tarafından darbedilen hamile kadına yönelik şiddet olayına ilişkin Bakan Göktaş, yaşanan olayı lanetledi. Saldırganın tutuklandığını hatırlatan Göktaş, bakanlık olarak dava sürecine müdahil olduklarını ve saldırganın en ağır cezayı alması için yargı sürecini yakından takip edeceklerini ifade etti. Şiddete maruz kalan kadına ve çocuğuna psikososyal destek sağlandığını vurguladı.

Ulanbator'daki Başkent Atatürk Okulu Ziyareti

Bakan Göktaş, Moğolistan'ın başkenti Ulanbator'daki Başkent Atatürk Okulu'nu ziyaret etti. TİKA yetkilileri, okul müdürü ve diğer ilgililer tarafından karşılanan Göktaş, okulun teknoloji sınıfları, bilgisayar laboratuvarı ve konferans salonu hakkında bilgi aldı. Okulun tadilatları ve taş kaplamaları TİKA tarafından yapılırken, dış kaplamalarının Türkiye’den getirilen taşlarla yapıldığı belirtildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın