İstanbul’a 2500 Yeni Taksi: Dijital Sistem ve Güvenlik Önlemleri Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2500 yeni taksi için oy birliğiyle karar verdi. Yeni taksiler yalnızca dijital uygulamalarla çağrılacak, yoldan yolcu almayacak. Ayrıca, 9 Eylül'de toplu ulaşım araçları ücretsiz olacak.

İstanbul'da uzun süredir tartışılan taksi sorunu için önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İstanbul'da 2500 yeni taksinin hizmete girmesine oy birliğiyle karar verdi. Yeni taksiler, sadece dijital uygulamalar aracılığıyla hizmet verecek ve yoldan yolcu almayacak.

Yeni Sistem ve Uygulama Detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıda, "Uygulama Tabanlı Taksi Taşımacılığı Sistemi" kabul edildi. Bu sistemle hizmet verecek 2500 taksi, yalnızca İBB lisanslı dijital taksi çağırma uygulamalarıyla çalışacak. Taksi ödemeleri kredi kartı ve İstanbulkart ile yapılacak. Araçların tasarımı, dijital taksi sistemine uygun olacak şekilde düzenlenecek.

Sertifikalandırılmış Şoförler ve Güvenlik

Yeni taksiler, Ulaşım Akademisi tarafından sertifikalandırılmış şoförler tarafından kullanılacak. Ayrıca, araçlarda güvenlik bölmesi olacak ve çevrim içi ödeme ile denetlenebilirlik sağlanacak. Sistem, kamu tarafından denetlenecek ve güvenlik standartlarını karşılayacak.

Ücretsiz Toplu Ulaşım ve Başkan İmamoğlu'nun Açıklaması

Toplantıda, 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak 2024-2025 eğitim öğretim yılı için toplu ulaşım araçlarının 06.00-14.00 saatleri arasında ücretsiz olacağı da duyuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "2500 yeni taksi İstanbul’a hayırlı olsun. Uygulama Tabanlı Taksi Sistemi ile çağdaş, güvenli, erişilebilir, denetlenebilir ve teknolojik bir taksi sistemine geçiyoruz" dedi.

SÖZCÜ'nün Önceki Duyurusu

SÖZCÜ, İBB'nin taksi teklifinin ayrıntılarını önceki gün duyurmuştu. Yeni sistemle taksiler, yalnızca entegre taksi duraklarından yolcu alabilecek ve farklı renklerdeki araçlarda tepe lambası bulunmayacak. Taksiler, ayırt edici damalı T plakalı tasarımla dikkat çekecek ve güvenlik bölmeleri ile donatılacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın