İstanbul Havalimanı Avrupa’nın Zirvesinde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 488 uçuşla Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu duyurdu.

Avrupa Başkentlerini Geride Bıraktı

Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın Amsterdam, Paris ve Londra gibi Avrupa'nın önemli havalimanlarını geride bırakarak zirvedeki yerini koruduğunu vurguladı.

Küresel Sıralamada 7. Sırada

Dünya genelindeki 25 büyük havalimanı arasında İstanbul Havalimanı, 7. sırada yer alarak uluslararası alandaki önemini pekiştirdi.

Türkiye’nin Hava Trafiği

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin günlük ortalama 3 bin 735 uçuşla Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada olduğunu belirtti.

Gecikmelerde Başarı

Uçuş yoğunluğundaki başarıyla birlikte, Türkiye'nin hava sahasındaki gecikme sürelerinin de düşük olduğunu ifade eden Uraloğlu, Türk hava sahasında ortalama gecikmenin sadece 0,5 dakikanın altında olduğunu açıkladı.

Avrupa ile Karşılaştırma

EUROCONTROL raporuna göre, diğer Avrupa hava sahalarında ortalama gecikmelerin daha yüksek olduğunu belirten Uraloğlu, Budapeşte’nin 4,4 dakikalık gecikme ile en yüksek değerleri kaydettiğini aktardı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın