İsrail’in Katlettiği Ayşenur’a Son Veda

İsrail tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da katledilen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Aydın Didim Merkez Camii’nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Didim Asri Mezarlığı’na tekbirler eşliğinde uğurlandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Konuşması

Cenaze töreninde konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Türkiye’nin kalbinin burada, Didim’de attığını biliyoruz. Ayşenur artık tüm milletimizin evladıdır. Mekânı Cennet olsun,” dedi. Kurtulmuş, Ayşenur’un katillerinden hesap sorulacağını ve Filistin davasının destekleneceğini vurguladı. Ayrıca, Ayşenur’un yakın mesafeden kurşunla şehit edildiğini belirtti.

Üst Düzey Yetkililer ve Vatandaşlar Katıldı

Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş gibi üst düzey yetkililer katıldı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aydın Valisi Yakup Canbolat ve çok sayıda vatandaş da törene iştirak etti.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Hatırası Yaşatılacak

Tören, Ayşenur’un vatan toprağına verilmesiyle tamamlandı. Tüm Türkiye ve İslam âlemi, Ayşenur’un hatırasını yaşatacak ve davasına sahip çıkacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın