İsrail mülteci kampına saldırdı: En az 20 ölü

İsrail tarafından Gazze'nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampına düzenlenen saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken, Gazze’deki durum giderek kötüleşiyor. Son olarak, İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampına düzenlediği saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda, sivillerin yaşadığı birçok bina ciddi hasar aldı. Görgü tanıkları, meydana gelen patlamaların güçlü bir depreme benzer sarsıntılar yarattığını bildirdi. Gazze’deki insani kriz derinleşirken, sivillerin durumu daha da tehlikeli bir hale geliyor.

 

HERKESİ VURUYORLAR

 

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden (MSF) yapılan açıklamada ise, binlerce insanın Jabalia mülteci kampında mahsur kaldığı açıklandı. İsrail güçlerinin 7 Ekim'de Jabalia kampına yönelik tahliye emirleri yayınlamasına rağmen bölgeye saldırılar düzenlediği vurgulanan açıklamada,

“İnsanların bölgeyi güvenli bir şekilde terk etmesi engelleniyor” denildi. 5 MSF görevlisinin de kampta olduğunu açıklayan MSF proje koordinatörü Sarah Vuylsteke, "Kimsenin içeri girmesine veya dışarı çıkmasına izin verilmiyor, deneyen herkes vuruluyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın