İŞKUR, İstihdamda Yeni Rekor Kırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un yılbaşından itibaren işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısının 1 milyonu geçtiğini duyurdu. Işıkhan, İŞKUR'un iş gücü piyasasını analiz etmede ve işverenlerin taleplerini anlamada kritik bir rol oynadığını belirtti.

İş Gücü Piyasası Araştırmaları

Bakan Işıkhan, her yıl yaklaşık 86 bin iş yerini ziyaret ederek iş gücü piyasası araştırmaları yaptıklarını vurguladı. Bu araştırmaların, işverenlerin eleman ihtiyaçlarını ve sektör bazındaki taleplerini detaylı bir şekilde incelediğini belirten Işıkhan, bu verilerin hem mevcut talepleri karşılamada hem de gelecekteki stratejilerin belirlenmesinde önemli olduğunu söyledi.

İşsizlik Oranındaki Düşüş

Son istihdam verilerini değerlendiren Işıkhan, TÜİK verilerine göre 2024'ün ikinci çeyreğinde istihdam edilenlerin sayısının 1 milyon 105 bin kişi artarak 32 milyon 661 bine ulaştığını belirtti. İşsizlik oranının da yüzde 8,8 seviyesine gerilediğini ifade eden Işıkhan, 2025-2027 Orta Vadeli Programı’na göre hedeflerinin işsizlik oranını tek hanede tutmak olduğunu söyledi.

İŞKUR’un İşe Yerleştirme Performansı

2023 yılının ocak-ağustos döneminde 786 bin 501 kişinin işe yerleşmesine aracılık eden İŞKUR'un, 2024'ün aynı döneminde bu rakamı yüzde 20,5 artışla 947 bin 388’e çıkardığı belirtildi. Eylül ayı itibarıyla işe yerleştirilen kişi sayısının 1 milyonu geçtiğini açıklayan Işıkhan, bu başarının İŞKUR’un iş gücü piyasasındaki etkin rolünü ve başarısını ortaya koyduğunu vurguladı. İŞKUR'un iş gücünün niteliğini artırmaya yönelik projeleriyle daha fazla kişiye istihdam sağlanacağı ifade edildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın