İran'dan İsrail'e tarihi misilleme!

İran, İsrail'e karşı balistik füze saldırıları başlattı. İran devlet televizyonu, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarının başladığını duyurarak, “Yüzlerce balistik füze İsrail hedeflerine ateşlendi” ifadelerini kullandı.

İran’ın İsrail’e yönelik başlatması beklenen füze saldırısı başladı. İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e balistik füze fırlatıldığını açıkladı. Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te siren sesleri yükselirken, Demir Kubbe hava savunma sistemi devreye girdi. İsrailliler, sığınaklara sığındı.

İRAN DEVRİM MUHAFIZLARI DOĞRULADI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e düzenlenen füze saldırısını doğrulayarak, “Haniye, Nasrallah ve Nilfuruşan'ın intikamı için işgal topraklarının kalbini hedef aldık. Siyonist rejim İran'ın saldırılarına karşılık verirse daha ağır saldırılar ile karşı karşıya kalacak” ifadelerini kullandı.

OPERASYONUN ADI: "GERÇEK VAAD 2"

İran Devrim Muhafızları Ordusu, “İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri ve ordusu verdikleri sözü yerine getirerek, işgal topraklarındaki stratejik hedeflere yönelik ‘Gerçek Vaad 2’ operasyonunu gerçekleştirdi. Israil tarafından yoğun hava savunma sistemleri tarafından korunan bu bölgeler yüzde 90 başarılı bir şekilde hedef alındı” dedi.

ABD'YE ÖNCEDEN BİLGİ VERİLMEDİ

İran'ın New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısı hakkında ABD'ye önceden bilgi verilmediğini açıkladı.

"KATLİAMLARA CEVAP VERDİK"

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan: “İran'ın ve bölgenin barışı ve güvenliği için meşru yasal hakkımızı kullanarak Siyonist rejimin katliamlarına cevap verdik” dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın