İnsansız Deniz Araçları Yarışması Tarih Yazıyor!

Türkiye’de ilk kez düzenlenen İnsansız Deniz Aracı Final Yarışması, Mersin’in Erdemli ilçesinde TEKNOFEST kapsamında başladı. 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışma, 124 takımla başladı ve finale 27 takım kaldı.

Teknik Kontroller ve Görevler

Yarışmanın ilk gününde, takımlar teknik kontrollerden geçirildi. Başarılı olan deniz araçları, 3 gün boyunca manuel ve otonom görevleri yerine getirecek. İki ana görev arasında engellerden sakınma ve limana yanaşma yer alıyor.

İki Farklı Ülkeden Katılım

Yarışmada Türkiye'nin yanı sıra Özbekistan'dan da katılımcılar bulunuyor. Finaldeki 27 takım, deniz araçlarının performanslarını sergileyecek.

Takımların Hedefleri

Konya'dan katılan gençlerden Yusuf Durmaz, "Hedefimizde derece almak var, birincilik istiyoruz" diyerek takımının heyecanını paylaştı. Yarışmanın devamında yapay zeka algoritmaları ile araçlarının yönlendirilmesi üzerine çalışmalar yapılıyor.

Yarışmanın Koordinatöründen Açıklama

TEKNOFEST Yarışmalar Koordinatörü Muhammet Fatih Şahin, insansız deniz araçları konusunda yarışmacıların araçlarını üretip performanslarını sergilemelerini beklediklerini belirtti. Yarışma süreci, aralık ayında başladı ve büyük bir katılım sağlandı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın