İmamoğlu’nun Diploması Sahte Mi?

Gazeteci Erdem Atay, dün TV'de katıldığı programda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının sahte olduğunu iddia etti. Atay, İmamoğlu'nun Kıbrıs'ta başladığı üniversite eğitiminde geçişler hakkında tartışmalı bilgiler sundu.

“Diploması Sahte”: Atay’ın Açıklamaları

Erdem Atay, iddialarını şu şekilde açıkladı: “İmamoğlu'nun diploması sahte. İmamoğlu, Kıbrıs'taki bir üniversiteden 1987 yılında başka bir Kıbrıs üniversitesine geçti. Bu geçiş, hem dikey hem de yatay geçiş şeklinde gerçekleşti. Ayrıca, o dönemde okuduğu Girne Amerikan Üniversitesi YÖK tarafından onaylanmıyordu.”

İBB'den Yanıt: Diplomayı Sosyal Medyadan Paylaştılar

İBB, iddialara yanıt vermek üzere İBB Teyit hesabından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diploması olmadığı iddiası tamamen asılsızdır. Sayın İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. Aşağıda fotokopisini paylaştığımız mezuniyet belgesi, İBB ve üniversite arşivinde yer almaktadır” denildi. İmamoğlu'nun lisans diplomasının fotokopisi sosyal medya platformu X üzerinden paylaşıldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın