İlk Kez Okula Başlayan Çocuklar İçin Uyum Tavsiyeleri

Uzman Psikolog Enise Öziç, çocukların okula uyum sürecinin 1-2 hafta sürebileceğini, 3 haftayı geçerse uzman desteği alınmasını önerdi. Öğretmenle ilişki kurmayı destekleyin ve güvenli yer egzersizleri uygulayın.

Uzman Klinik Psikolog Enise Öziç, ilk kez okula başlayan çocukların uyum süreci hakkında ebeveynlere önerilerde bulundu. Çocukların okula ve sınıfa alışmasının 1-2 hafta sürebileceğini belirten Öziç, sürecin 3 haftayı geçmesi durumunda uzman desteği alınmasını önerdi.

Öziç, ebeveynlerin çocuklarının öğretmenleriyle ilişki kurmalarını desteklemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrılık kaygısı yaşayan çocukların uyum sürecinin daha uzun sürebileceğini belirterek, Audrey Penn’in Avucundaki Öpücük gibi kitapların bu süreçte faydalı olabileceğini söyledi. Ayrıca, çocukların kendilerini güvende hissettikleri bir alanın resmini çizmelerini sağlayarak, duygusal destek sunabileceklerini önerdi.

Çocuklara güvenli bir alan yaratmak için kullanılan "güvenli yer egzersizi"ni uygulamalarını tavsiye eden Öziç, bu egzersizin çocukların duygusal yönetimini kolaylaştırabileceğini ve ebeveynlerin de bu tür destek stratejilerinden faydalanabileceğini belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın