İlaç Zamları Vatandaşa Ek Yük Getirecek

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, ilaç fiyatlarına beklenen zamların vatandaşın sağlık harcamalarını artıracağını ve halk sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Zamların emekliler ve asgari ücretliler üzerinde ciddi bir yük oluşturacağını vurguladı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Eczacı Serkan Sarı, ilaç fiyatlarına yüzde 17 ila 35 arasında zam yapılmasının beklendiğini belirterek, bu artışın vatandaşların bütçesinde ek bir yük oluşturacağını söyledi. Sarı, AKP hükümetinin ekonomi politikalarının sağlık sektöründe de büyük sorunlara yol açtığını ifade etti.

Sarı, ilaç üreticilerinin yüzde 35 zam talebinde bulunduğunu ancak bakanlığın yüzde 17 zam teklif ettiğini açıkladı. "Eğer bu talepler karşılanmazsa, ilaç temininde yaşanan sıkıntılar daha da büyüyecek ve hastalarımız ilaçsız kalacak" dedi.

İlaç KDV oranının yüzde 8'den 10'a çıkarıldığını hatırlatan Sarı, bu oranın yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini savundu. "Zamların vatandaşa daha az yansıması için KDV'nin yüzde 1'e düşürülmesi şart" dedi.

Sarı, ayrıca, vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi için katkı payları, fiyat farkı katılım payları ve muayene ücretleri gibi maliyetlerin bakanlık bütçesinden karşılanması gerektiğini vurguladı. Bu zamların özellikle emekli, işçi ve asgari ücretli kesimler üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratacağını ifade etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın