İkinci El Telefon Alırken Dikkat!

İkinci el cep telefonu almayı düşünen vatandaşlara önerilerde bulunan Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, alım sürecinde e-Devlet üzerinden IMEI sorgulaması yapmanın önemli olduğunu vurguladı. İşte detaylar...

Garanti ve Fatura Önemli

Taşcı, cihazın garanti ve faturasının bulunmasının, alım sürecinde güven verici bir faktör olduğunu belirtti. Türkiye faturasına sahip olmak, satın alma işlemini daha güvenli hale getirir.

Orijinal Parçalar ve Kontrol

Yan sanayi parçaların sorun çıkarabileceğine dikkat çeken Taşcı, cihazı almadan önce yetkili serviste kontrol ettirmenin faydalı olacağını vurguladı. Hoparlör, ekran, kamera ve bataryanın durumunu kontrol etmek gerektiğini ifade etti.

Dolandırıcılara Dikkat!

Taşcı, telefonun fotoğraflarına veya ilanına güvenerek IBAN üzerinden para göndermemek gerektiğini vurguladı. Cihazı görmeden satın alma girişimlerinin risk taşıdığını belirtti.

Batarya Ömrü ve Kullanım Süresi

İkinci el telefon alırken, cihazın batarya ömrünün iki yıl olduğunu hatırlatan Taşcı, iki yıldan fazla kullanılmış bir cihaz alınacaksa bataryanın değiştirilip değiştirilmediğine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Teknik Kontrol Önerisi

Cihazın bir teknik serviste kontrol edilmeden alınmamasını öneren Taşcı, güvenilir bir alım süreci için mutlaka uzman desteği alınmasını tavsiye etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın