Yerlikaya'dan Narkoçelik-40 Operasyonu Açıklaması

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-40" operasyonlarında 32 ilde 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde ve 15 milyon 825 bin 619 kök kenevir ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 125 kişi yakalanırken, 63'ü tutuklandı. Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından 32 ilde gerçekleştirilen "Narkoçelik-40" operasyonlarının başarıyla tamamlandığını duyurdu. Yapılan operasyonlarda toplam 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk ile 188 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda 125 uyuşturucu taciri ve sokak satıcısının yakalandığını, bunlardan 63’ünün tutuklandığını, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiğini de vurguladı.

Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız" diyerek, bu tür operasyonların ülkenin güvenliği ve halk sağlığı açısından önemine dikkat çekti. Ayrıca, güvenlik güçlerinin bu mücadeledeki özverisinin altını çizerek, halkın sağlığını koruma hedefinin öncelikli olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın