İçişleri Bakanı Narin'in ailesine neden baş sağlığı dilemedi..

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturmayla ilgili soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, olayın kısa sürede aydınlatılacağını belirterek, "85 milyon insan bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Hepimizin isteği, bu olayın en kısa sürede aydınlanması ve adaletin yerini bulması" dedi. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın da davaya müdahil olacağı açıklandı.

"4 Savcıyla Yürütülen Soruşturma Devam Ediyor"

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yerlikaya, soruşturmanın hızla ilerlediğini ve savcıların kolluk kuvvetleriyle birlikte çalıştığını ifade etti. Gazetecilerin, "Kabine toplantısında bu konuyla ilgili bir sunum yaptınız mı?" sorusuna, "Şu anda bu konuda 4 savcı kollukla beraber bu işin soruşturmasını yürütüyor. Hep beraber ne olacağını göreceğiz." şeklinde cevap verdi.

Yerlikaya, gözaltı sayısının artıp artmayacağına dair sorulara ise, "Savcılara verilen ifadeler doğrultusunda neler ortaya çıkarsa süreç devam eder. Bu konuda detayları Adalet Bakanımız paylaşacak, çünkü tamamen onun görev alanı." açıklamasında bulundu.

"Olay Hızla Aydınlatılacak"

Bakan Yerlikaya, olayın nedenine dair kuvvetli bir şüphe olup olmadığı sorusuna ise, "Çok hızlı bir şekilde bu olayın aydınlatılacağını düşünüyorum. 85 milyon insan, bu olaydan son derece üzüntü duyuyor. Herkesin istediği bir an önce bu olayın aydınlığa kavuşması ve adaletin tecelli etmesi." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu olayı yakından takip ettiğini ve katilin hak ettiği cezayı alması için yargı sürecinin dikkatle izleneceğini söylediğini hatırlattı.

Aileye Başsağlığı Mesajı

Yerlikaya’ya yöneltilen "Aileye başsağlığı dilemediniz mi?" sorusu üzerine Bakan, "Narin kızımızın cansız bedeninin bulunduğunu kamuoyu ile paylaştım, Allah’tan rahmet diledim. ‘Mekanı cennet olsun’ dedim. Başımız sağ olsun dedim. Oldukça açık. Daha fazla bir şey demeye gerek yok." şeklinde konuştu.

Adli Süreç Başladı

Bakan Yerlikaya, basının da bu süreçte önemli bir görev üstlendiğini ve artık adli sürecin başladığını vurguladı. "İnşallah bir daha insanlığımızdan utanacağımız bir tabloyla karşı karşıya kalmayız." diyen Yerlikaya, "Bizim görevimiz suçu aydınlatıp suçluyu adalete teslim etmek. Suçu önlemek İçişleri Bakanlığı'nın görevi, ancak önlenemediği takdirde suçluyu yakalayıp adalete teslim ediyoruz. Şimdi konu tamamen adliyenin elinde." dedi.

Bakan Göktaş: Psikososyal Destek Veriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık olarak olaydan etkilenen çocuklar için sürecin başından itibaren psikososyal destek sağladıklarını belirten Göktaş, "Amacımız bir daha bu tür acıların yaşanmaması. Masum çocuklarımızın güvenli bir şekilde büyümesi ve her türlü kötülükten korunması hepimizin ortak sorumluluğudur." dedi.

Göktaş, hukuki sürecin sonuna kadar takip edileceğini ve suçluların en ağır cezayı almaları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Ayrıca, olayın yaşandığı mahallede psikososyal destek çalışmalarının sürdüğünü de ekledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın