Havza’da Şaziye Demir’e Davul-Zurnalı Karşılama

Samsunlu 14 yaşındaki bilek güreşi dünya şampiyonu Şaziye Demir, memleketi Havza’da davul-zurna eşliğinde büyük bir coşkuyla karşılandı. Moldova’da düzenlenen Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası’nda 55 kilo kategorisinde sağ kolda dünya şampiyonu, sol kolda ise dünya üçüncüsü olan Şaziye, memleketine döndüğünde büyük bir sevgi seli ile karşılaştı.

Şaziye'nin Başarı Hikayesi

Şaziye Demir'in bilek güreşine olan yeteneği, arkadaşlarıyla vakit geçirmek için gittiği spor salonunda keşfedildi. Turnuvalarda elde ettiği başarıların ardından Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etme hakkı kazandı ve Moldova’da Türkiye’yi gururla temsil etti.

Havza’da Gurur Dolu Karşılama

Yurda dönüşünün ardından Havza ilçesine gelen Şaziye Demir, kulüp yöneticileri, okul idarecileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri tarafından karşılandı. 25 Mayıs 1919 Spor Kulübü Başkanı Aydın Kaya, genç şampiyona çiçek takdim etti. Şaziye, babası İsmet Demir’in elini öpüp kardeşi Hilal’e sarılarak hasret giderdi.

Kulüp ve Antrenöründen Tam Destek

Kulüp Başkanı Aydın Kaya, Şaziye’nin iki yıldır kulübün sporcusu olduğunu belirterek, "Şaziye, önce Türkiye şampiyonu oldu, ardından Moldova’da dünya şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza attı. Kulüp olarak her zaman destekçisi olacağız" dedi. Bilek güreşi antrenörü ve beden eğitimi öğretmeni Murat Aktaş da, Şaziye'nin başarısının, zorlu süreci başarıyla atlatmalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Şaziye’nin Gurur Dolu Sözleri

Şaziye Demir, Türk bayrağını göndere çektirip İstiklal Marşı’nı okutmanın gururunu yaşadığını belirterek, "Bu başarıyı destekçilerimle paylaşmak büyük bir mutluluk. Zirvedeki yerimi koruyarak başarının tesadüf olmadığını kanıtlamak istiyorum" diye konuştu.

Coşkulu İlçe Turu ve Tebrikler

Daha sonra araç konvoyu eşliğinde ilçe turu atan Şaziye Demir, Kevser Park’ta vatandaşlar tarafından davul ve zurna ile karşılandı. Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, "Şaziye, Türk’ün gücünü dünyaya bir kez daha gösterdi. Bize bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum" dedi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın