Gürz-13 Operasyonu: 12 İlde 33 Gözaltı

12 ilde düzenlenen "Gürz-13" operasyonlarında, Bölücü Terör Örgütü'ne yönelik 33 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin BTÖ içinde faaliyet yürüttüğü ve yasa dışı eylemlere katıldığı belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 12 ilde Bölücü Terör Örgütü'ne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen "Gürz-13" operasyonları kapsamında 33 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, operasyonlar Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde, Antalya, Batman, Gaziantep, Edirne, Elazığ, Erzincan, Hakkari, İstanbul, Mersin, Muğla, Şanlıurfa ve Van'da düzenlendi.

Yakalanan şüphelilerin geçmişte BTÖ içinde faaliyet gösterdikleri, örgütün propagandasını yaptıkları, yurt dışına yasa dışı yollardan kaçmaya çalıştıkları, kanunsuz gösterilere katıldıkları ve terör örgütü adına kundaklama ile molotofkokteyli saldırılar düzenledikleri tespit edildi. Ayrıca bazı şüphelilerin kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu da belirtildi. Operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın