GSB Yurt Başvuruları 2024-2025 İçin Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 2024-2025 eğitim öğretim yılı için GSB Yurt başvurularının başladığını duyurdu. Açıklamaya göre, üniversitelere ilk kez kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri, 24 Ağustos saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Başvurular, sosyal ve ekonomik durumlarına dair beyanları içerecek ve 12 farklı kamu kurumu ve kuruluşuyla koordineli olarak değerlendirilecek. Bu süreçte Yükseköğretim Kurulu, ÖSYM, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı gibi kurumlar tarafından beyanların doğruluğu incelenecek.

Yerleştirme sürecinde, öğrencilerin ailelerinin gelir durumu, sosyal durumu ve akademik başarı kriterleri dikkate alınarak değerlendirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin beyan ettikleri bilgilerin doğruluğu ilgili kurumlar tarafından titizlikle kontrol edilecek ve başvurular sonuçlandırılacak.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın