Gram Altında Hareketlilik Devam Ediyor

Altın fiyatları, Fed'in faiz indirimi sonrası rekor seviyelere yakın seyrediyor. Gram altın 2 bin 864 TL'ye yükselerek yeni bir rekor kırdı.

Fed'in faiz indirimi sonrası altın fiyatları rekor seviyelere yaklaştı. Ons altın ve gram altın fiyatları, Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası sert bir yükseliş kaydederken, kısa süreli kar satışlarının ardından tekrar yükselişe geçti.

Fed’in Faiz Kararı ve ABD İşgücü Verilerinin Etkisi
Fed’in agresif parasal gevşeme adımı olarak görülen faiz indirimi sonrası, altın fiyatları ons başına 2 bin 600 doları aşarak rekor kırdı. ABD işgücü verileri sonrasında da altın fiyatları yukarı yönlü ivmesini sürdürdü. Dün yaşanan kar satışları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın uyarıları sonrası kısa süreli bir gerileme olsa da bugün itibarıyla altın yeniden yükseliş trendine girdi.

TCMB’nin Faiz Kararı ve Dolar/TL’nin Etkisi
Altın fiyatlarını etkileyen bir diğer faktör ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı oldu. TCMB’nin mesajları sonrası dolar/TL'deki yukarı yönlü sınırlı hareket, gram altın fiyatlarını da destekledi.

Altının Yükselişini Destekleyen Faktörler
Altın fiyatlarındaki artış, yalnızca Fed’in faiz indirimiyle sınırlı değil. Merkez bankalarının artan alımları, Çinli tüketicilerden gelen talepler, Orta Doğu ve Ukrayna’daki çatışmalar da altının değer kazanmasına katkıda bulunan diğer önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu yıl ons altın, yaklaşık %20’lik bir yükseliş gösterdi.

Altın Fiyatlarında Son Durum
Altın fiyatları, haftanın son işlem gününde de yükselişini sürdürüyor. Saat 11.45 itibarıyla ons altın 2 bin 605 dolar seviyesinden işlem görürken, gram altın 2 bin 864 TL’ye çıkarak rekor tazeledi. Çeyrek altın 4 bin 700 TL, Cumhuriyet altını ise 19 bin TL’den işlem görüyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın