Gram Altın Tarihi Zirveye Ulaştı!

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine dair beklentilerin artmasıyla rekor kırdı. Haftanın ilk işlem gününde ons altın zirve seviyelerine yakın işlem görürken, gram altın 2 bin 761 TL ile tarihi zirvesine ulaştı.

Fed'in Faiz İndirimi Beklentisi Altın Fiyatlarını Yükseltti

Fed Başkanı Jerome Powell’ın, tarihi yüksek seviyelerde tutulan faizlerin düşürülmesi için uygun zamanın geldiğini açıklaması sonrası altın fiyatları yükseldi. Cuma günü 2 bin 512 dolardan kapanış yapan ons altın, haftanın ilk işlem gününde 2 bin 523 dolara yükseldi.

Gram Altın ve Diğer Altın Türleri

Altının gram fiyatı, haftaya 2 bin 756 TL’den başladı. Çeyrek altın 4 bin 600 TL, Cumhuriyet altını ise 18 bin 340 TL’den işlem görüyor.

Fed’in Faiz Kararlarının Altın Üzerindeki Etkisi

Fed’in faiz indirimine ilişkin beklentiler, düşük faiz oranlarının altının cazibesini artırması nedeniyle altın fiyatlarını etkiliyor. Düşük faizler, faiz getirisi olan varlıkların cazibesini azaltarak altını yatırım açısından daha çekici kılıyor.

Beklenen Ekonomik Veriler ve Altın Piyasası

Bu hafta Fed’in takip ettiği çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi yayımlanacak. Beklentilerin altında bir veri, ons altın fiyatlamalarına olumlu yansıyabilir. Ekonomik veriler, Fed’in faiz kararları üzerinde etkili olarak altın piyasasını da yakından ilgilendiriyor.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın