Gediz Kavşağı Trafiği Kesintisiz Akacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Manisa programı kapsamında Gediz Köprülü Kavşağı’nda devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu, İzmir-Manisa, Manisa-Akhisar ve Manisa-Turgutlu Devlet Yolu’nun kesişimindeki bu kavşağın trafiği kesintisiz bir şekilde akıtacak direksiyonel kavşak modeliyle projelendirildiğini duyurdu.

Yıllık 220 Milyon Lira Tasarruf Sağlanacak

Gediz Köprülü Kavşağı’nın tamamlanmasıyla günlük 31 bin, hafta sonları ve yaz aylarında ise 50 bin araç sirkülasyonunun yönetileceği belirtilirken, bu projeyle yılda yaklaşık 220 milyon liralık zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanacağı ifade edildi.

Zorlu Proje Süreci ve Çalışmaların Durumu

Bakan Uraloğlu, Gediz Köprülü Kavşağı’nın projelendirilmesinin zorlu bir bölgede gerçekleştiğini, önceki yapılaşmalar, zemin çalışmaları ve diğer altyapı unsurlarının projeyi karmaşık hale getirdiğini belirtti. Projede beş ayrı kavşak bölgesi barındırıldığını vurgulayan Uraloğlu, Nisan ayında yer teslimi yapılarak çalışmalara başlandığını açıkladı.

Zemin İyileştirme ve Drenaj Çalışmaları

Devam eden zemin iyileştirme ve drenaj kanallarının deplasmanıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Uraloğlu, projede sahada yaygın bir çalışma yürütüldüğünü ve hızlı bir şekilde tamamlanarak Manisa ve çevre bölgelerinin faydalandırılacağını belirtti.

Yerel İş Birliği ve Destek

Bakan Uraloğlu, projede yerinde iş birliği ve takiplerin önemine değinerek, yerel yönetimlerin, valinin, milletvekillerinin ve siyasi temsilcilerin katkılarına teşekkür etti. Çalışmaların kazasız ve belasız tamamlanması temennisinde bulunarak, projeyi hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle sonlandırdı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın