Gaziler Günü Coşkuyla Kutlandı

Samsun'da Gaziler Günü, gaziler ve askerlerden oluşan bir koro tarafından verilen konserle kutlandı. Etkinlik, Atatürk Anıtı’nda ve Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirildi.

Tören ve Saygı

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yapılan törende, Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenkleri anıta sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Samsun Valisi Orhan Tavlı şeref defterini imzaladı.

Vali Tavlı’nın Mesajı

Vali Tavlı, kahraman gazilerin vatan sevgisiyle gelecek nesillere rehberlik etmeye devam edeceğini belirtti. "Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emanetini muhafaza edeceğiz" dedi.

Kahramanlarla Yürüyoruz

Anıttaki programın ardından, gaziler, protokol üyeleri ve vatandaşlar "Kahramanlarla Yürüyoruz" etkinliği kapsamında bayrak yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş, Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon önünde sona erdi.

Diril’in Vurguları

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, gazilere olan vefanın önemini vurgulayarak, "Kahraman gazilerimiz unutulunca ölürler" dedi. Geçmişle bağlantımızın zayıfladığını belirtti.

Koro ve Gösteriler

Törende gaziler şiirler okudu, halk oyunları ekibi gösteri sundu ve Büyükşehir Belediyesi Konservatuvar Ekibi türküleri seslendirdi. Türkiye'de ilk kez Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu ile gazilerin oluşturduğu koro sahne aldı.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın