Filistin-TTSO İş Birliği Görüşmesi

Filistin’in Cenin kenti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Duqan Abu Baker ve yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret etti. Ziyarette, iki taraf arasında iş birliği yapılacak konular hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Cenin'deki Durum ve İşbirliği İhtiyacı

Duqan Abu Baker, ziyaret sırasında Filistin’deki güncel durumu anlattı. Gazze’de yoğun savaş yaşanırken, Batı Şeria’daki Cenin kentinin de zaman zaman saldırılara maruz kaldığını belirtti. “Aldığımız oksijen bile İsrail’in kontrolünde. Bu şartlar altında halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Ayrıca, TOBB katkılarıyla Cenin’de bir Serbest Gümrük Bölgesi kurulması çalışmalarının sürdüğünü ve Türk mallarının tercih edildiğini vurguladı. Trabzon iş dünyasıyla iş birliği yapmak istediklerini ifade etti.

Çelebi: Filistin Halkının Yanındayız

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Filistin halkının yanında olduklarını belirtti ve Filistin’deki soykırıma dikkat çekti. Çelebi, “Her sektörde iş birliğine hazırız. Özellikle gıda maddeleri, fındık, somon, çay ve mobilya gibi ürünlerle ilgili talepleri oldu. Filistinli firmalarla Türk firmalarını bir araya getireceğimiz bir iş görüşmesi etkinliği düzenlemeyi planlıyoruz” dedi. TOBB’un Türkiye ve Filistin arasındaki ticaretin gelişmesi için yaptığı çalışmaları da önemsediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın