Fabrika Patlamasında Yaralanan İşçi: "4 Saniye Beyaz Işık Yandı"

Sakarya'daki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada yaralanan işçi Zafer Emanet, patlamanın şiddetini "Üzerimizde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu" sözleriyle anlattı. Olayda 28 kişi yaralanırken, müdahaleler devam ediyor.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamanın ardından, yaralanan işçi Zafer Emanet, yaşadığı dehşet anlarını anlattı. Patlamanın şiddetini, “Öyle bir patladı ki üstümüzde kıyafet kalmadı, ayakkabılarımız uçtu. Ben çalışıyordum, işimi yapıyordum. 4 saniye beyaz bir ışık yandı. Kafamı döndürdüğümde her yer yıkılmıştı ve içerisi yanıyordu” şeklinde ifade eden Emanet, patlama anında yaşadığı panik ve kurtulma sürecini de detaylandırdı.

Patlama ve Yangın Sonrası Kurtarma Çalışmaları

Saat 13.15 sıralarında TEM Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde meydana gelen patlamanın ardından fabrikada büyük bir yangın çıktı. Olayın ardından Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den çok sayıda itfaiye, sağlık, AFAD, orman, polis ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin yangını kontrol altına almak için başlattığı çalışmalar sürerken, yaralılar sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Yaralıların Durumu ve Hastanede Tedavi Süreci

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, patlamada ilk belirlemelere göre 21 kişinin yaralandığını açıkladı. Sonrasında yapılan açıklamalarda, 6’sı ağır 28 kişinin yaralandığı ve 2 yaralının entübe edildiği bildirildi. Yaralı işçilerden 7’si Kocaeli Şehir Hastanesi’ne, 8’i ise Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastane önünde bekleyen hasta yakınları, iyi bir haber almak için endişeyle bekliyor.

Zafer Emanet’in Duygusal Anları

Patlama sonrası yaşananları Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’a anlatan Zafer Emanet, yaşadığı zorlu anları gözyaşları içinde paylaştı. Emanet’in annesi, duygusal anlar yaşanarak Başkan Alemdar’a sarılarak gözyaşı döktü. Başkan Alemdar, yaralı yakınlarını hastane önünde teskin ederek destek oldu.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın