Eyüp Sabri Tuncer'den AB Toplatma Kararına Yanıt

Eyüp Sabri Tuncer Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Avrupa Birliği tarafından Mart 2022 öncesi ürünlere yönelik alınan toplatma kararının, hiçbir ön uyarı yapılmadan uygulandığını belirtti. Tuncer, kararın bazı ürünlerin son kullanma tarihinin geçtiği stoklarda bulunmasına dayandığını ve mevcut ürünlerle ilgili herhangi bir yasak olmadığını vurguladı.

Ünlü Türk kolonya markası Eyüp Sabri Tuncer’in Avrupa Birliği tarafından toplatma kararına ilişkin yeni açıklamalar yapıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin Tuncer, AB’nin daha önce uygulanmamış bir süreci yaşattığını ve doğrudan bir toplatma kararı alındığını belirtti.

Mart 2022 öncesinde üretilen bazı ürünlerle ilgili Avrupa Birliği tarafından alınan toplatma kararı, Eyüp Sabri Tuncer tarafından yanıtlandı. Hasan Engin Tuncer, bu kararın tüm ürünleri kapsamadığını ve sadece Mart 2022’den önceki ürünlerle ilgili olduğunu vurguladı.

Tuncer, AB ile sorumlu bir şirketle çalıştıklarını ve bu şirkete ne bir ihtar ne de imha talebi yapılmadığını ifade etti. Ayrıca, Almanya’daki distribütöre de benzer bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti. Toplatma kararının neden alındığını anlamak için belgelerin yavaş yavaş kendilerine ulaştığını açıkladı.

Tuncer, toplatma kararının alındığı ürünlerin tarihine dikkat çekti. Bu ürünlerin 2021 veya daha önce üretilmiş, son kullanma tarihi geçmiş ve vitrine çıkması olası olmayan ürünler olduğunu söyledi. Bu ürünlerin distribütör firmanın deposunda unutulmuş olabileceğini belirtti ve önce uyarı yapılması gerektiğini ifade etti.

Ayrıca, Amazon’un toplatma kararı hakkında yaptığı açıklamaları yanlış bulduklarını ve bu açıklamanın ürünlerin tamamı için geçerliymiş gibi yansıtıldığını savundu. Mevcutta satışta olan ürünlerle ilgili herhangi bir yasak ya da toplatma kararı bulunmadığını belirtti.

Tuncer, ürünlerinde artık kullanılmayan bir maddeyle ilgili bu çalışmanın sadece Avrupa Birliği’nde geçerli olduğunu ve diğer ülkelerde yasak olmadığını vurguladı. Türkiye’deki sağlık sertifikalarıyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve ürünlerin Türkiye’de de sorunsuz şekilde satıldığını belirtti.

Yorumlar

Bu makale için 0 yorum var.

Yorum Yazın